top of page

TORSTEIN – HIS CHILD

 

Den sorte sangeren Ann Sinclair og hennes musikere gav sommeren 2004 en gospelkonsert i Lillesand kirke. Blant publikum var Torstein. Han satt i rullestolen sin nede i midtgangen av kirken. Torstein var multifunksjonshemmet. Han kunne ikke bruke armer eller bein. Han trengte hjelp til alle grunnleggende funksjoner som å spise, drikke, vaske seg og kle seg. Han hadde heller ikke språk.

 

Torstein visste imidlertid å sette pris på musikk. Når det var musikk han likte ekstra godt, laget han noen karakteristiske lyder for å tilkjennegi at han var fornøyd. Torstein var svært fornøyd med Ann Sinclair. Men noen blant publikum fant lydene hans forstyrrende. De forsøkte å få ham til å tie still. Om Ann Sinclair oppfattet dette vites ikke med sikkerhet. Et stykke uti konserten tok hun imidlertid mikrofonen med seg. Hun gikk ned langs midtgangen der Torstein satt, knelte ned foran ham, og sang neste sang – bare til ham.

 

Etter dette var det ingen som hysjet på Torstein lenger. Og Torstein strålte som en sol. Da konserten var over fikk Ann Sinclair solid applaus og blomster. Hun takket så mye og tilføyde:”Ettersom jeg er på reise kan jeg ikke få buketten med meg hjem. Jeg vil derfor gi den videre til det mennesket her i kveld som har inspirert meg mest - gutten i rullestolen.” For ikke å stenge midtgangen, var Torstein allerede på vei ut sammen med hjelperen sin. Nå ble de vinket inn igjen. Torstein fikk blomsterbuketten lagt i fanget. Og sammen med den Ann Sinclairs siste CD: His Child.

 

Torstein Kjøstvedt ble født 13.mai 1984 og døde 10.mars 2005. Jeg hadde det privilegium å være hans nabo.

 

Barbro Raen Thomassen, Lillesand 2006

TIL BILDER »

bottom of page